+31 (0) 493 844139
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 844139

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Italië - Toscane / Umbrie

vanaf €899

Italië: betoverend, culinair en wonderschoon

Italië is het land van de hartstocht, rijke wijnen, cultuur en betoverende steden. De natuur is sensationeel. Ruige bergen en rotsen worden afgewisseld met groene weides, olijfgaarden, pijnbomen en deinende zonnebloemvelden. De Italianen verstaan de kunst van het genieten. Ze houden van overvloed. Van lekker eten. En van schoonheid. Deze reis brengt je naar 2 streken die heel veel moois te bieden hebben en die je het beste met de motor kunt verkennen: la bella Toscana en het wat stoerdere Umbria. Saluti Italia!

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Hotel Terre Rosse dichtbij het bekende San Gimignano

Dag 1 San Gimignano is het best bewaarde middeleeuwse stadje van Italië. Het staat bekend om zijn torens, waarvan er oorspronkelijk 72 gebouwd zijn. Daar zijn er nu nog 14 van intact. In dit historische plaatsje logeer je in het luxueuze mediteraanse Hotel Terre Rosse waar je 4 dagen blijft. Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het centrum van Gimignano, dat oogverblindend mooi is en op de werelderfgoedlijst staat.

 

Dag 2 De 1e dagroute brengt je in de bijzondere Italiaanse kunststeden Lucca en Pisa. Via mooie wegen rij je eerst naar het ommuurde middeleeuwse stadje Lucca. Daar kun je genieten van een perfecte Italiaanse cappuccino of caffè en een wandeling maken over de oude stadsmuren. Daarna rij je door naar Pisa met zijn wereldberoemde scheve toren. Via mooie wegen rij je weer terug naar het hotel. Daar kun je naar het prachtige centrum van San Gimignano wandelen. Of trekt het zwembad je meer? Het zonneterras biedt een fantastisch uitzicht op de Toscaanse heuvels. ’s Avonds zou je ook kunnen genieten van de culinaire kunsten van de Italiaanse kok van het hotel.

 

Natuurlijk mag een bezoek aan Siena niet ontbreken

Dag 3 De volgende dagen kun je kiezen tussen lange of korte dagroutes. Ze laten je het prachtige Toscane zien met zijn mooie heuvels, vergezichten, uitgestrekte wijnvelden en lieflijke dorpjes. Natuurlijk bezoek je ook het mooie Siena.

Dag 4 Je maakt een prachtige rondrit door het heuvelachtige landschap. Je rijdt over perfecte wegen door de natuur en rijdt door diverse dorpjes die typisch zijn voor deze fantastische streek.  De uitzichten zijn indrukwekkend.

Toscane---Umbrie---Horizon-Motor-Reizen-47

Umbrië heeft een ruiger landschap met meer bergen en is daardoor erg populair

Dag 5 Je verlaat het mooie Toscane en rijdt zuidwaarts richting Umbrië. Rijdend over de kronkelende wegen passeer je verschillende dorpjes waaronder het mooie Montepulciano. Deze prachtige tocht brengt je naar het familiehotel Villa Luisa in Todi. Je zult onderweg merken dat Umbrië ruiger en bergachtiger is dan Toscane.

Dag 6 De 1e dagroute in Umbrië loopt door het nationale park Monti Sibillini. Dit natuurgebied trakteert je op spectaculaire vergezichten en adembenemend mooie kalkstenen massieven. Dit is Umbrië in haar volle pracht: gigantische vlaktes met bergen er omheen. Leeg en kaal, maar desondanks bijzonder indrukwekkend. Ook nu weer kun je een korte of lange route rijden. In beide gevallen heb je 's middags de tijd om het plaatsje Todi te bekijken. Het middeleeuwse centrum ligt op een heuvel en heeft kronkelende steegjes en open pleinen.

De spectaculaire watervallen van Marmore 

Dag 7 Voor deze dag staan de watervallen van Marmore op het programma. Hoewel ze door de mens zijn aangelegd, zijn ze indrukwekkend. Je kunt naar het hoogste punt van de watervallen klimmen. Ben je echt avontuurlijk aangelegd dan kun je hier ook wildwatervaren. 

Dag 8 Na het laatste Italiaanse ontbijt met tal van zoetigheden rij je weer huiswaarts. We kunnen de terugreis voor je uitbreiden met een mooie omweg.

OPTIONEEL bieden wij aan de terugreis voor je te regelen. Met een driedaagse route ga je van San Marino, naar Maranello en vervolgens weer terug naar de Dolomieten. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

IMG4049
Toscane---Umbrie---Horizon-Motor-Reizen-74

De Cascata delle Marmore

Na het ontbijt rijd je vandaag naar de watervallen van Marmore. Deze indrukwekkende watervallen is een kunstmatige waterval maar niet minder mooi! Het is mogelijk om via verschillende etappes een klim te maken naar het hoogste punt van de watervallen of gaan wildwatervaren. 
Je kunt kiezen voor een drie gangen diner in het hotel. Na een heerlijke overnachting is het dan weer tijd om huiswaarts te keren.

Optioneel kunnen we de terugreis voor je te regelen. Via een driedaagse route gaat de reis naar San Marino, Maranello en vervolgens weer terug naar de Dolomieten. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden. 

Boek nu