+31 (0) 493 844139
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 844139

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Italië - Sardinië

vanaf €op aanvraag

Door de enorme prijs wisselingen in het seizoen bieden wij deze reis niet voor een vaste prijs aan. Deze reis is op aanvraag. Hoe gaat het in zijn werk?  Jij boekt de reis en wij nemen binnen 5 werkdagen contact op met je om aan te geven voor welke prijs wij deze reis aan kunnen bieden.

Onbekend cabrioparadijs

Sardinië is een prachtig eiland in de Middellandse zee. Het heeft een ruig, bergachtig landschap en een 1800 km lange fabelachtige kustlijn met zowel witte zandstranden als rotsformaties. Het eiland heeft nauwelijks snelwegen. In plaats daarvan is het bezaaid met heerlijke stuurwegen. Met alle natuurpracht samen maakt dat Sardinië tot een walhalla voor cabriorijders!

Optioneel kunnen wij vanaf Noord-Italië (ongeveer 875 km vanaf de Nederlandse grens) de reis voor je regelen. Je wordt dan verwacht in de Dolomieten waar wij Hotel Evaldo voor je gereserveerd hebben. Na een uitgebreid ontbijtbuffet begin je de volgende dag aan de toeristische route richting Maranello waar je verblijft in Hotel Maranello Village. Deze plaats is waar Ferrari, Maserati en Lamborghini hun thuis hebben en alles staat in het teken van deze sportwagens. De volgende dag geniet je nog van een mooie toeristische route richting de haven van Livorno. 

 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Na ontspannende overtocht naar je 1e luxueuze Hotel Punte Negra

Dag 1 's Avonds vaar je vanuit Livorno naar Olbia. Als je ruimschoots op tijd in Livorno bent, kun je het mooie Lucca of beroemde Pisa nog bezoeken. Je overnacht in een luxe hut.

Dag 2 Als je in Olbia de ferry bent afgereden, kun je op je gemak ontbijten op een van de vele terrasjes. Je hebt de hele dag de tijd om vanuit Olbia naar het 1e hotel in Alghero te rijden. Je verblijft 3 dagen in dit 4-sterrenhotel. Je treft er alle mogelijke voorzieningen aan. Bovendien heeft het 2 zwembaden en een zonneterras met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. 

Ideaal "cabrio" klimaat in Sardinië

Dag 3 De eerste 2 dagen verken je het noordwesten van het eiland. Je maakt kennis met de schitterende wegen. Al rijdend zie je de natuur steeds veranderen. Dat komt mede door het klimaat van Sardinië dat subtropisch en mediterraan is.

Dag 4 Een topdag waarbij veel bochten over strak geasfalteerde wegen op het programma staan. De uitzichten zijn schitterend. Als de temperatuur ook meewerkt, ondervind je zelf dat Sardinië bij uitstek geschikt is om met de motor te verkennen.

 

IMG3277
IMG3415

Via de westkust richting het zuiden naar Hotel Luci del Faro 

Dag 5 Via de westkust rij je naar het zuiden van het eiland. De kronkelende kustwegen hebben adembenemende uitzichten. Ook toer je door het binnenland waar het kruidig geurende struikgewas 'macchia' groeit. Je kunt ook moeflons tegenkomen. Deze kleine bedreigde schapen met de gekromde horens staan soms in groepjes midden op de weg. In de namiddag kun je bij aankomst in het 2e hotel lekker afkoelen in het zwembad.

Dag 6 Deze dag brengt de route je naar het zuidwesten van het eiland. Dit deel van Sardinië is wat woester. Door de eeuwen heen zijn hier mineralen aan de grond onttrokken. De oudste voormalige mijnlocatie is Montevecchio, dat nu een belangrijke archeologische plek is.

Hotel Orlando Resort midden in het bos

Dag 7 Via de zuidkust rij je naar het oosten van het eiland. Voordat je de hoofdstad van Sardinië -Cagliari- binnenrijdt, kom je langs een gebied waar meer dan 100.000 roze flamingo's verblijven. Daarna rij je over een prachtige kustweg naar het volgende hotel in Villagrande Strisaili, dat midden in het natuurgebied de Gennargentu ligt.

Dag 8 Hellingen staan centraal in de route van deze dag. Het is continu stijgen en weer dalen. Al die hoogteverschillen zorgen ervoor dat je op heel veel schitterende uitzichten getrakteerd wordt. En af en toe kun je een geit, ezel of zwijn tegenkomen.

Dag 9 De een na laatste route leidt je naar veel moois: prachtige vergezichten, diepe kloven en fantastisch hoge bergtoppen. En dat gaat natuurlijk niet over kaarsrechte wegen! Dat wordt weer smullen.

Van Olbia naar Livorno

Dag 10 Op deze laatste dag op Sardinië rij je terug naar Olbia. Je kunt via de oostkust gaan, waarbij je de hele dag kunt genieten van het zicht op de zee. De alternatieve route loopt door de bergachtige binnenlanden en is ook schitterend.

Dag 11 In de vroege ochtend kom je weer in Livorno aan.

OPTIONEEL: 
Ook op de terugreis kun je gebruik maken van de tweedaagse toeristische terugreis. Deze brengt je de eerste dag naar Maranello. De tweede dag neem je een gedeelte snelweg om vervolgens te beginnen aan verschillende schitterende passen zoals de Passo di Grappa alvorens in Arabba te arriveren. 
Vraag naar de mogelijkheden.

IMG3198
Boek nu