+31 (0) 493 844139
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 844139

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Italië - Sardinië

vanaf €op aanvraag

Cabrioparadijs

Sardinië is een prachtig eiland in de Middellandse zee. Het heeft een ruig, bergachtig landschap en een 1800 km lange fabelachtige kustlijn met zowel witte zandstranden als rotsformaties. Het eiland heeft nauwelijks snelwegen. In plaats daarvan is het bezaaid met heerlijke stuurwegen. Met alle natuurpracht samen maakt dat Sardinië tot een walhalla voor cabriorijders!

Optioneel kunnen wij vanaf Noord-Italië (ongeveer 875 km vanaf de Nederlandse grens) de reis voor je regelen. Je wordt dan verwacht in de Dolomieten waar wij Hotel Evaldo voor je gereserveerd hebben. Na een uitgebreid ontbijtbuffet begin je de volgende dag aan de toeristische route richting Maranello waar je verblijft in Hotel Maranello Village. Deze plaats is waar Ferrari, Maserati en Lamborghini hun thuis hebben en alles staat in het teken van deze sportwagens. De volgende dag geniet je nog van een mooie toeristische route richting de haven van Livorno. 

 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Je komt ’s avonds aan in de ferryterminal in Livorno. Aan boord logeer je in een buitenhut.

In de vroege ochtend kom je aan in Olbia. Je hebt de hele dag de tijd om in je eigen tempo via een mooie route naar je hotel te rijden.

Subtropisch en mediterraan klimaat

Alle drie de hotels waar je tijdens deze rondreis overnacht zijn goed, de kamers zijn bijzonder comfortabel en het eten, natuurlijk Italiaans, is heerlijk. Bovendien beschikken ze over een zwembad.

Het klimaat op het eiland is subtropisch, mediterraan klimaat, erg prettig in de cabrio. De eerste dagen verkennen verken je het noordwesten van het eiland. De wegen zijn schitterend, het asfalt goed en het is hier geweldig rijden. Het landschap verandert voortdurend en de natuur is zeer gevarieerd. Je rijdt routes met heel veel bochten en schitterende uitzichten. Via de westkust rijden rijd je over kronkelende kustwegen met adembenemende vergezichten richting het zuiden. Ongetwijfeld zul je ook moeflons op je pad treffen. Dit bedreigde kleine schaap (de enige nog wilde soort in Europa) met de kenmerkende gekromde horens staat vaak, met de rest van de kudde, midden op de weg.

IMG3415
IMG3198

Het woestere Zuidwesten

Na het zuiden staat het zuidwesten van het eiland op het programma. Het landschap in dit deel van Sardinië is wat woester. Al vanaf de Phoenicische en Romeinse tijd zijn hier mineralen aan de grond onttrokken. De oudste voormalige mijnlocatie, Montevecchio, is nu een belangrijke archeologische locatie.

Als laatste ga je op weg naar het oosten van het eiland.

Een prachtige kustweg toer je verder naar Gennargentu, een prachtig natuurgebied, met een rijke flora en fauna, maar ook de Gola di su Gorropu-kloof, één van de diepste van Europa, met indrukwekkende meer dan 400 meter hoge wanden. Hier, in het oosten, rijd je een route met voornamelijk hellingen. Heerlijk stijgen en weer dalen. Door alle hoogteverschillen zijn de uitzichten ongelooflijk fraai en divers. Daarnaast kun je in deze omgeving nog loslopende geiten, ezels, zwijnen en varkens tegenkomen. Ook rijden rijd je een traject met diepe kloven en fantastisch hoge bergtoppen over Op je laatste dag op Sardinië rijdt je terug naar Olbia. Je kunt kiezen uit twee verschillende routes. De eerste route loopt via de oostkust. Je geniet dan de hele dag van het uitzicht op het glinsterende zeewater. De tweede route, natuurlijk ook schitterend, voert door de bergachtige binnenlanden. In Olbia nemen neem je de ferry naar Livorno, waar je de volgende ochtend aankomt.

IMG4778
Boek nu