+31 (0) 493 844139
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 844139

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Frankrijk - Corsica

vanaf €1389

Corsica is ongetwijfeld het mooiste en groenste eiland in het Middellandse Zeegebied

Als er één eiland is dat zijn bezoekers veel te bieden heeft, dan is het Corsica. Waar de westkust grillig is, bestaat de oostkust voornamelijk uit parelwitte zandstranden. In het noorden heb je Cap Corse, een gebergte met uitschieters tot ruim 2700 m, terwijl het zuiden uit kliffen, rotsen en grotten bestaat. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele lieflijke middeleeuwse dorpjes en stadjes of over de ontelbare passen en kloven, bergmeertjes, kastanjebossen, watervallen en stroomversnellingen. Tijdens deze rondreis kijk je je ogen uit!

 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Mogelijkheid je reis te starten in de Dolomieten met 2 extra overnachtingen

Optioneel kunnen wij vanaf Noord-Italië (ongeveer 875 kilometer vanaf de Nederlandse grens) de reis voor je regelen. Je wordt dan verwacht in de Dolomieten waar wij Hotel Evaldo voor je gereserveerd hebben. Desgewenst kun je hier de auto veilig achter laten. Na een zeer uitgebreid ontbijtbuffet begin je de volgende dag aan de toeristische route richting Maranello, het plaatsje waar Ferrari, Maserati en Lamborghini hun thuis hebben. Alles in deze plaats staat in het teken van deze sportwagens dus ook het hotel waar je verblijft, namelijk Hotel Maranello Village. Dit hotel is op basis van logies en ontbijt. 
De volgende dag geniet je nog van een mooie toeristische route richting de haven van Livorno. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Zon, zee en witte stranden

Dag 1 De mooie toeristische heenreis brengt je naar je hotel in de omgeving van Livorno. Daar kun je meteen al genieten van de Middellandse Zee. Vanaf een afstandje of met een weldadige duik in het heldere water.

Dag 2 Na een goed ontbijt vertrek je richting de haven waar de ferry je in 4 uur naar Bastia brengt. Tijdens het aanmeren krijg je meteen een goede indruk van dit schiereiland. In Bastia kun je op je gemak naar Hotel Bartaccia rijden, waar je 4 dagen verblijft. Dit hotel heeft uitzicht op zee en een heerlijk buitenzwembad. De kamers zijn comfortabel en het eten is uitstekend: de Franse keuken op zijn best.

Frankrijk---Corsica---Autorondreizen-8
Frankrijk---Corsica---Autorondreizen-10

Verkennen van het prachtige eiland met hoofdstad Ajaccio

Dag 3 Je start je verkenningstocht op  dit bijzondere eiland. Je rijdt naar Porto-Vecchio. Deze zuidelijke plaats staat onder meer bekend om zijn pittoreske, eeuwenoude centrum.

Dag 4 Deze dag kun je een langere of kortere route rijden. Beide routes voeren via prachtige kustwegen naar Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. 's Middags kun je lekker genieten van de magnifieke uitzichten die de hoge, altijd groene bergen bieden. Evenals van de vele bochten van de route. Daarna kun je ervoor kiezen om weer naar het hotel terug te rijden of de route langs de kust voort te zetten en te genieten van de vele mooie uitzichten op de blauwe méditerannée. Na een tocht door grillige, rode bergen rij je door de prachtige Corsicaanse binnenlanden weer naar het hotel.

Dag 5 Op het programma staat een prachtige route naar Bonifacio. Dit innemende stadje staat bekend om zijn historische citadel en smalle straatjes en doorgangetjes. Van hieruit kun je met een rondvaartboot de prachtige kalksteenformaties vanaf het water bekijken.

Routes door kastanjebossen en naar de rode rotsformaties bij Piana 

Dag 6 Je rijdt naar het volgende hotel in Lucciana. Dit hotel is zeer comfortabel, heeft eveneens een zwembad en ligt direct aan het strand. Stiekem zijn we een beetje trots op dit hotel. We komen hier al sinds 1994 en waren hun eerste klant. De kamers zijn ruim en voorzien van airco. En de keuken staat garant voor gastronomisch genieten. 

Dag 7 Een perfecte dag om je een te voelen met de natuur. Je gaat namelijk heerlijk toeren door de kastanjebossen, terwijl je over mooie wegen rijdt. Af en toe zul je varkens op of naast de weg aantreffen. Ook zij voelen zich op-en-top vrij.

Dag 8 Via een prachtige route naar Calvi kun je de beroemde oranjerode rotsformaties bij Piana bewonderen. Ze staan op de werelderfgoedlijst en zijn het bekijken meer dan waard. Vervolgens rij je door diepe kloven en langs stuwmeren weer terug naar het hotel.

foto-3
foto-2

Naar het Noordelijkste puntje van het eiland; Cap Corse

Dag 9 Je rijdt via een ongelofelijk mooie kustweg naar Cap Corse in het noorden. 's Middags rij je een heerlijke slingerroute langs de westkust. 

Dag 10 Op de voorlaatste dag ga je 's middags met de ferry terug naar Livorno. In 20 minuten rij je naar Green Park Resort. Daar geniet je 's avonds van het laatste diner van deze rondreis.

Dag 11 ’s Morgens keer je na het ontbijt op eigen gelegenheid weer huiswaarts. Tenzij je je reis met twee extra dagen hebt verlengd. De toeristische terugreis brengt je eerst naar Maranello, het walhalla voor liefhebbers van Ferrari, Lamborghini en Maserati. De 2e dag voert de route je over enkele schitterende passen met Arabba als eindpunt.

Boek nu