+31 (0) 493 844139
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 844139

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Duitsland - Zwarte Woud

vanaf €319

Weids, weelderig en waanzinnig mooi

Door zijn rijke natuur is het Zwarte Woud sprookjesachtig mooi. De donkere en geheimzinnige bossen, het verbluffend mooie Naturpark Schwarzwald Mitte/Nord en de overweldigende meren en stuwmeren moet je gezien hebben. Niet voor niets is dit de bakermat van heel wat sprookjesfiguren; de gebroeders Grimm hebben zich overduidelijk door het landschap laten inspireren. Tijdens deze reis krijg je veel moois te zien. De routes zijn goed berijdbaar ook al kan het soms behoorlijk kronkelen. Maar juist dát maakt het rijden zo leuk.

 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Toeristische aanrijroute

Deze midweek begint met een mooie heenreis. Het eerste stuk gaat weliswaar over de snelweg, maar dat maken we daarna ruimschoots goed met slingerende B-wegen langs allerlei dorpjes en een geliefde weg die uitnodigt om eens flink gas te geven. Let wel op. Dat kan je geld gaan kosten.

 

 

Bezoek aan de Rijnwaterval!

De uitgezette dagroutes voeren je door bossen, langs De Schluchsee, Titisee en andere meren, en naar de watervallen van de Rijn bij Schaffhausen in Zwitserland. Om de kracht van het water van dichterbij mee te maken, raden we je de boottrip aan. Absoluut hoogtepunt is de 60 km lange Schwarzwaldhochstraβe. Deze hele weg biedt een waanzinnig uitzicht op het Zwarte Woud. Verder heb je natuurlijk nog de typische Zwartewoudspecials zoals Schwarzwälder Schinken, de koekoeksklok die specifiek uit deze streek komt, en de Schwarzwälder Kirschtorte, die hier toch echt lekkerder smaakt dan in ons eigen land. Wellicht zijn ze wat scheutiger met de Kirsch?

 

 

 

 

Zwarte-Woud-2
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Zwarte-Woud-2018-small

Toeristische route voor de terugreis of vakantie verlengen 

Het is mogelijk om er een vakantie aan vast te plakken met een bestemming uit ons aanbod en deze te combineren. Bijvoorbeeld in het Pfälzerwald of in Luxemburg. Dan kun je nog 1 of 2 dagen langer genieten.

 

Boek nu