+31 (0) 493 844139
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 844139

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Duitsland - Harz

vanaf €299

Uit de sleur, in je element!

Wil je er even helemaal tussenuit? Voor een lekker lang weekend of midweek? Van deze schitterende reis naar de Harz fleur je weer helemaal op. Deze streek zal je echt bekoren. Alles is hier prachtig: de natuur, de authentieke dorpjes, stadjes, de sprookjesachtige kastelen en ruïnes. Laat je lekker verwennen in je hotel; de eigenaren doen er alles aan om het je naar de zin te maken.

 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Prachtig natuurgebied

Een groot deel van de dagroutes loopt door het prachtige nationale park waar schitterende wegen met talrijke bochten zijn aangelegd. 

De Harz ligt gedeeltelijk in Oost-Duitsland, maar dat is dichterbij dan je denkt: vanaf het startpunt van deze reis in Haaksbergen is het maar 350 km. De heenreis die we voor je hebben uitgezet is vanaf de 1e kilometer genieten. Hoe dichter je bij je bestemming komt, hoe mooier het wordt. De wegen? Die zijn om te smullen. De Harz staat namelijk bekend om zijn uitzonderlijk bochtige wegen. Dat is weer eens wat anders dan het veelal rechte asfalt in ons vlakke landje!

We hebben een driesterrenhotel voor je gereserveerd. Dat ligt in het centrum van Salzgitter Bad, ten zuidoosten van Hannover. Dit gezellige hotel heeft een eigen restaurant waa je eventueel  's avonds heerlijk kunt dineren. De kamers van het hotel zijn comfortabel en modern waardoor je van een goede nachtrust verzekerd bent.

Prachtige routes 

Het Nationalpark Harz staat centraal in onze routes. De wegen zijn schitterend en de vele bochten maken het rijden tot een geweldige ervaring. Letterlijk hoogtepunt is de Brocken, de hoogste berg van noordelijk Duitsland. Een paar kilometer verder is ook het trefpunt Torfhaus waar soms wel honderden motorrijders samenkomen. In deze streek zijn veel bezienswaardigheden. Stolberg bijvoorbeeld, dat uit louter vakwerkhuizen bestaat. De Altstad van Goslar en natuurlijk de smalspoorwegen tussen Quedlinburg, Wernigerode en Nordhausen waar nog oude stoomtreinen rijden. De Harz laat zich van zijn mooiste kant zien met de vele meren en stuwmeren.

De Harz kent een lange geschiedenis van bewoning, met zijn burchten en kastelen, die al ver terug in de prehistorie begint. En is het van oudsher een belangrijk mijnbouwgebied, wat al in de bronstijd begonnen is!

De Harz bewijst maar weer eens dat Duitsland veel te bieden heeft op het gebied van natuur, cultuur en geschiedenis.

Horizon-Moto-Reizen---Duitsland-Harz-2018-30
Boek nu